Se dau bani unui număr important de români: ajutorul vine direct de la Bruxelles
România primește o sumă importantă de bani de la Bruxelles. Iată ce persoane vor putea beneficia de acești bani.
Astfel, țara noastră primește 56 de milioane de euro de la Comisia Europeană. Acest ajutor merge către persoanele defavorizate, potrivit Realitatea.
Se dau bani pentru această categorie de oameni din România
Direct de la Bruxelles, sumele de bani vor ajunge în Italia, Spania, Luxemburg şi România. Aceastea fac parte din cadrul pachetului „Asistenţa în materie de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei” (REACT-EU), potrivit anunțului Comisiei Europene.
Așadar, vom primi 56 de milioane de euro ce vor fi investiți pentru sprijinirea grupurilor defavorizate. Acești bani constau în mese calde, asistență pentu copiii defavorizați (rechizite școlare, asistență pentru mamele dezavantajate) sau kituri esențiale pentru nou-născuți.
De asemenea, Italia va primi în total 1,2 miliarde euro, prin programul operaţional naţional „Guvernanţă şi Capacitate Instituţională”. Din această sumă, 761 de milioane de euro vor fi folosite pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID-19: 68 de milioane de doze.
Mai mult, în sudul Italiei, vor mai fi folosite 374 de milioane de euro pentru angajări de noi lucrători în sistemul medical și pentru acoperirea costurilor orelor suplimentare. În plus, încă 108 milioane de euro vor fi folosite la consolidarea capacității administrative a autorităților naționale și regionale, inclusiv în sistemul de sănătate.
O altă țară care va primi resurse suplimentare este Spania, prin „Comunidad Valenciana”. Valoarea resurselor va fi de 690 de milioane de euro, ca ajutoare pentru cele mai afectate IMM-uri, investiţii în infrastructura de bază pentru cetăţeni, inclusiv în Sănătate şi Educaţie.
Pentru testarea pe scară largă pentru coronavirus şi achiziţionarea de vaccinuri, plus investiţii în sustenabilitate, ca electrificarea reţelei naţionale de autobuze, Luxemburg va primi 69 milioane de euro.
Vin banii de la UE: refacerea economică a Uniunii Europene, votată la Bruxelles
Viitorul Uniunii Europene a atârnat de un fir de ață în ultima perioadă, când marile puteri au vrut să faciliteze financiar revenirea economică a Europei după coronavirus, în timp ce mai multe țării s-au opus. În cel mai optimist caz, unii nu au fost de acord cu sumele vehiculate pentru ajutorarea unor țări ca România, Ungaria, Polonia și nu numai.
Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord privind masivul plan de stimulare a economiilor lovite de coronavirus, consensul fiind obținut în iulie, după ce negocierile au durat toată noaptea, transmite Reuters. Dincolo de faptul că se va reflecta în sume semnificative de bani pompate în mai multe economii europene, acordul ilustrează faptul că UE mai este capabilă de lucruri mari, că liderii puterilor europene mai pot lucra ca o echipă. Este o victorie importantă.